Web Analytics Made Easy - Statcounter

کیا سراتو و هیوندا النترا هر دو سابقه‌ای چندین ساله در بازار خودرو ایران دارند. سراتو برای اولین بار در سال 2008 وارد ایران شد.

 به گزارش گروه بازرگانی خبرگزاری دانشجو، هیوندا النترا و سراتو هر دو جزو خودروهای محبوب در میان جوانان دهه 60 هستند. البته در مورد سراتو باید به این نکته اشاره کرد که نمونه‌های مونتاژی آن به لطف کمپانی سایپا در بسیاری از بخش‌ها از کیفیت افتاده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما به دلیل قیمت پایین‌تر و خدمات پس از فروش بهتر، فروش بیشتری داشته‌اند. درهرحال این دو خودرو در رده سدان‌های کامپکت در بازار جهانی نیز رقابت شدیدی با یکدیگر دارند. طوری که در اکثر اوقات بحث میان برتری هرکدام از آن‌ها بین طرفداران این دو بالا می‌گیرد.

کیا سراتو و هیوندا النترا هر دو سابقه‌ای چندین ساله در بازار خودرو ایران دارند. سراتو برای اولین بار در سال 2008 وارد ایران شد.خرید و فروش  هیوندای النترا نیز در سال 1994 با نمونه‌های اولیه خود حضور کوتاهی در ایران داشت اما پس از یک غیبت طولانی در سال 2013 دوباره حضورش در بازار ایران جان گرفت. از همان سال رقابت جدی این دو خودرو محبوب در ایران شدت گرفت. اما هنوز هم نمی‌توان گفت دقیقاً کدام‌یک از این خودروها برتری مطلق را در اختیار خود دارد. در ادامه این متن قصد داریم به جزئیات نبرد این دو بپردازیم و برتری‌های هرکدام را جستجو کنیم.

کیا سراتو و هیوندا النترا رخ‌به‌رخ یکدیگر

برای شروع این مقایسه از ظاهر قضیه آغاز می‌کنیم. هرکدام از این خودروها پیرو برند خود از یک زبان طراحی خاص بهره می‌برند که سلایق متفاوت را به سمت خود جلب می‌کند. اما بر اساس جهت‌گیری‌های جدید عصر خودرو درزمینه طراحی خودرو، زبان طراحی کیا سراتو با جلوپنجره کوچک و چراغ‌های بزرگ آن کمی قدیمی به نظر می‌رسد. هرچند سراتو با این زبان طراحی نیز تهاجمی و زیبا به نظر می‌رسد.

با توجه به این‌که مدل جدید النترا به دلیل تحریم‌های بازار خودرو به ایران وارد نمی‌شود، این خودرو با طراحی مدل 2018 خود در بازار موجود است. این مدل از هیوندا النترا از زبان طراحی نسل ششم پیروی می‌کند و المان‌های مدل 2019 در آن دیده نمی‌شود. اما به‌هرحال بازهم این طراحی به‌روزتر و مدرن‌تر از سراتو ارزیابی می‌شود و بسیاری از خریدارانی که میان این دو گزینه سردرگم هستند، را به سمت خرید  هیوندای النترا سوق می‌دهد.

 البته باید به این نکته نیز اشاره کرد که درنهایت سلیقه خریدار در انتخاب بین این دو تأثیر خواهد داشت.

مقایسه طراحی داخلی دو سدان کوچک کره‌ای

برای مقایسه طراحی این دو خودرو نیازی نیست خیلی ریزبین باشید زیرا در همان نگاه اول سادگی، هماهنگی و مدرن بودن را می‌توانید در کابین هیوندا النترا به‌خوبی مشاهده کنید. هرچند کابین النترا نیز به‌اندازه کافی به‌روز نیست. اما در مقایسه با سراتو  سطح بالاتری قرار می‌گیرد. در طراحی داشبورد کیان سراتو استفاده از کلیدهای دایره‌ای و دوران برای تغییر میزان صدا کمی توی ذوق می‌زند و به نظر زیادی بزرگ هستند. علاوه بر این نحوه طراحی دریچه‌های تهویه هوا و ساعت دیجیتال بالای داشبورد به‌گونه‌ای است که ظاهر کلی داشبورد را شلوغ و نامنظم جلوه می‌دهد.

ازاین‌رو یکی دیگر از دلایل ترجیح خریداران برای خرید هیوندای النترا می‌تواند طراحی داخلی این خودرو نیز باشد. هر دو خودرو در ردیف جلو فضای تقریباً خوبی را در اختیار راننده و سرنشین جلو قرار می‌دهد. اما استایل جمع‌وجور آن‌ها باعث شده تا فضا برای سرنشینان ردیف عقب محدودتر شود.

ازنظر امکانات ایمنی و امکانات رفاهی داخل کابین بازهم هیوندا النترا با برخورداری از امکاناتی مانند 7 ایربگ، کمربند ایمنی محدودکننده، سیستم ترمز کمکی، صندلی سرنشین جلو باقابلیت تنظیم 6 حالته برقی، چراغ خوش‌آمد گویی، سیستم ناوبری، سیستم صوتی اینفینیتی با 8 اسپیکر و تشخیص صدا، سنسور باران و صندلی‌های ارگونومیک‌تر و نرم‌تر از سراتو سرتر است.

تجربه رانندگی و مشخصات فنی کیا سراتو در مقابل هیوندا النترا

ازآن‌جهت که هر دو این رقبا تقریباً از یک پلتفرم مشترک بهره می‌برند، در مشخصات فنی نیز شباهت بسیاری با یکدیگر بر روی کاغذ دارند. سراتو و هیوندای النترا هر دو از موتورهای 2 لیتری 4 سیلندر بهره می‌برند که نیروی آن‌ها توسط یک گیربکس 6سرعته اتوماتیک به چرخ‌های جلو منتقل می‌شود. بر روی کاغذ قدرت موتور سراتو با 159 اسب بخار تنها 6 اسب با النترا فاصله دارد. اما در واقعیت و هنگامی‌که پشت فرمان این دو باشید، متوجه چابکی بیشتر موتور سراتو خواهید شد.

شتاب 0 تا 100 هر دو این خودروها در حدود 10 ثانیه است. اما سراتو به دلیل وزن کمتر در شتاب ثانویه بهتر عمل می‌کند. مصرف سوخت ترکیبی آن‌ها نیز حدود 7.5 لیتر در هر 100 کیلومتر است.

در کل اگر شما هم عاشق رانندگی اسپرت و هیجان‌انگیز هستید، کیا سراتو انتخاب مناسب‌تری است زیرا چالاکی این خودرو و فنربندی خشک آن می‌تواند حس یک رانندگی پرهیجان را به‌خوبی به شما منتقل کند. اما اگر به رانندگی آرام و به‌دوراز هیجان نیاز دارید خرید هیوندا النترا با تعلیق نرم و اتاقی بی‌سروصدا گزینه مناسب‌تری است.

 

منبع : ویرلن

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کیا سراتو صنعت خودروسازی خرید خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۳۷۲۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مطهری؛ مدافع کیان سیاسی قرآن کریم

این رویکرد البته در زندگی علمی و سیاسی ایشان بسیار جدی است در حدی که می توان به عنوان سیره و روش علمی و عملی از آن نام برد. با این نگاه شهید مطهری را از جنبه غیرت دینی نسبت به تعرض به ساحت سیاسی قرآن کریم نیز باید معلم و الگو برای محققان و مفسران بدانیم.

سرنخ‌هایی از جهاد علمی استاد شهید در دفاع از کیان سیاسی قرآن و همین‌طور فهم صحیح از آیات سیاسی را برای نمونه در کتاب «آشنایی با قرآن» شهید مطهری می‌توان گزارش کرد که محصول جلسات تفسیری ایشان است و عملاً پاسخی به برداشت‌های غلط گروه‌های التقاطی دوران شکل‌گیری و عصر آغازین انقلاب اسلامی همچون برداشت‌های مارکسیستی منافقان، برداشت‌های سوسیالیستی افرادی چون شریعتی یا افرادی لیبرال مسلک همچون بازرگان و... است. کتاب‌های دیگر شهید مطهری مانند امامت و رهبری، ولاها و ولایت‌ها، علل گرایش به مادیگری و... نیز همگی در چنین فضایی قابل معرفی‌اند.

مبارزه با برداشت‌های سیاسی نادرست از قرآن

ایشان در مواجهه با قرآن کریم آن را دارای یک نظام فکری جامع می‌داند که نظام سیاسی بخشی از آن است. برای همین ذیل آیاتی مثل خمس که دیگران نگاهی عادی به آن‌ها دارند با رویکرد نظام اسلامی به آن می‌نگرد. بیان شهید مطهری را در مورد آیه انفال و خمس در جلد سوم آشنایی با قرآن ایشان ببینید: «چهره آیه انفال و آیه خمس آنچنان‌که شیعه تفسیر می‌کند با آنچه اهل تسنن تفسیر می‌کند از زمین تا آسمان متفاوت است. آن طور که شیعه تفسیر می‌کند یک مفهوم بسیار عام و کلی می‌یابد و از یک نظر ارتباط پیدا می‌کند با نظام اقتصادی اسلام و از نظر دیگر ارتباط دارد با نظام حکومتی و سیاسی اسلامی». این بیان گویای نگاه دقیق سیاسی ایشان است.

آسیب‌هایی که تفسیر سیاسی قرآن با آن روبه‌رو است پرشمار است. مثلاً گاهی وضعیت زمانه و روزگار به گونه‌ای است که مفسر را به سمت برداشت نادرست می‌کشاند. شهید مطهری با همه آن‌ها مبازره دارد. مثلاً آسیب‌ها را از منظر زمینه‌های انگیزشی و روانی و عاطفی می‌توان گزارش کرد. برای نمونه گاهی «انفعال در برابر نظریات غیرقطعیِ دانش سیاسی موجود و تطبیق قرآن بر آن‌ها»، بستر برداشت‌های نادرست می‌شود. زمانی «ایجاد پوشش برای اهداف ضددینی» انگیزه اشخاص و مکاتب برای ارائه برداشت‌های سیاسی نادرست از قرآن است، به گونه‌ای که قرآن را مؤید نگاه‌های مکاتب و آرای آن‌ها می‌نمایاند و موجب ظهور برداشت‌های التقاطی از قرآن در حوزه حیات سیاسی می‌شود که شهید مطهری از جمله مبارزان با این رویکرد مخرب شمرده می‌شود.

خروش‌های علمی، اوج بصیرت سیاسی

یکی از معضلات جدی که استاد شهید با آن روبه‌رو بود مسئله التقاط بود. ما در این دوران با بسترسازیِ «رویکرد التقاطی» برای آسیب دیدن برداشت‌های سیاسی مواجه بودیم. می‌دانید که التقاط عنوان عامی است که گروه‌های متعددی ذیل آن گرد می‌آیند از جمله: ۱- گروه‌هایی که برداشت‌های کارکردگرایانه و جامعه گرایانه و سوسیالیستی از قرآن دارند. ۲- گروه‌هایی که نگرش متأثر از معرفت‌شناسی غربی دارند.

طرفداران رویکرد مارکسیستی و سوسیالیستی، قرآن و دیگر متون اسلامی را ابزار و متنِ انقلابی (مارکسیستی، سوسیالیستی) می‌دانستند. از این جریان‌ها در ادبیات شهید مطهری با عنوان «ماتریالیسم اغفال شده یا منافق» یاد می‌شود. بیان ایشان چنین است.

«ماتریالیسم در ایران در یکی دو سال اخیر به نیرنگ تازه‌ای بس خطرناک‌تر از تحریف شخصیت‌ها دست زده است و آن تحریف آیات قرآن کریم وتفسیرهای مادی محتوای آیات با حفظ پوشش ظاهری الفاظ است». این دست خروش‌های علمی، اوج بصیرت سیاسی در عرصه تفسیری استاد را نمایان می‌کند و البته ادامه همین هوشیاری و آگاهی‌ها بود که استاد را به افتخار شهادت رساند.

از مبارزه استاد با انحراف برداشت‌ها از قرآن در مورد این جریان نمونه‌های بسیاری نقل شده است. یکی از آن‌ها مربوط به مواجهه علمی استاد شهید با دکتر شریعتی است. ایشان روش فهم قرآن توسط شریعتی را آسیب دیده می‌دانست. البته در بحث روشنفکری دینی، شریعتی از افراد مؤثر در رویکرد علمی اجتماعی است. وی در فهم مفاهیم قرآن از روش‌های «ساختارشناسی اجتماعی» و مبتنی بر دیدگاهای جامعه‌شناسی تأثیر پذیرفته بود و برداشت‌هایی تفسیری در چارچوب فضای اندیشگی جامعه‌شناسی غربی ارائه می‌کرد. نگرش طبقاتی با محوریت غنی و فقیر و تفسیر تضادهای اجتماعی و دینی بر این مبنا در آثار شریعتی حضور پررنگی دارد و البته شهید مطهری آن را نقد می‌کند و معتقد است گرایش فقرا و محرومان به پیامبران و رویارویی با اغنیا را نباید با تحلیل طبقاتی توجیه کرد. همچنان که همه مؤمنان و موحدان و انقلابگران توحیدی از طبقه مستضعف نبودند و پیامبران، فطرت‌های ناآلوده یا کم آلوده را از طبقات استضعاف‌گر شکار می‌کردند و آن‌ها را علیه خودشان (توبه) یا علیه طبقه‌شان (انقلاب) برمی‌شوراندند، همه طبقه مستضعف نیز در زمره مؤمنان و انقلابگران توحیدی نبودند. از نظر وی قرآن صحنه‌های مختلفی می‌آورد که گروه‌هایی از مستضعفان را محکوم و داخل تیپ کافران و مشمولان عذاب الهی معرفی می‌کند.

منبع: روزنامه قدس

دیگر خبرها

  • جییو 07 ؛ یک سدان عالی از جیلی در آستانه ورود به بازار قرار دارد (+تصاویر)
  • مطهری؛ مدافع کیان سیاسی قرآن کریم
  • مشورت با آیت الله برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری /به محسن رضایی گفتم پیروز نمی شود و دو سه میلیون رأی خواهد داشت
  • خرس روسی زخمی کاملا به ایران وابسته شده است!
  • طراحی کوپه، قدرت پیکاپ؛ یکی از عجیب‌ترین خودروهای امسال رونمایی شد(+عکس)
  • طلوع کیان:مهمتر از صعود بازیابی چهره معتبر تیم ملی والیبال در عرصه بین المللی است/ بازیکنان غایب اردو عذر موجه ارائه کردند
  • سانتافه 2024؛ جوجه اردک زشت کره ای در نمایشگاه خودرو پکن (+تصاویر)
  • کدام بازیکنان استقلال به نبرد تبریز نمی‌رسند؟
  • گیتی‌پسند پیروز نبرد همشهری‌ها
  • کامران قاسم‌پور کجای ماجراست؟