Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزاش باشگاه خبرنگاران ،تحرک یکی از مهم‌ترین مولفه‌های نیروهای مسلح در حوزه زمینی به شمار می‌رود. مولفه‌ای که استفاده از آن نقش مهمی در نبردهای زمینی دارد. فرمانده کل قوا و رهبر انقلاب اسلامی درخصوص لزوم افزایش تحرک در نیروی زمینی ارتش دستوراتی را صادر کردند. همین دستور باعث شد تا فعالیتی جدی در این حوزه آغاز و دستاوردهایی نیز حاصل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

امیر سرتیپ حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش ۲۲ مرداد ۹۹ دراین خصوص گفت: امروز در بعد رزمی، تحرک نزاجا به ۷۰ الی ۹۵ درصد رسیده است. او امسال نیز در اظهاراتی اعلام کرد به جهت گستردگی پایانه مرزی کشور، ضرورت دارد تا از یگان‌های متحرک هجومی جهت برقراری امنیت استفاده شود؛ زیرا این یگان‌ها از قابلیت تحرک و تهاجم صد درصدی برخوردارند. 

این سخنان امیر حیدری یعنی که نیروی زمینی ارتش باید بتواند علاوه بر حضور قوی و موثر در مرزهای کشور، یگان‌های مورد نیاز را در کوتاه‌ترین زمان به مرزها منتقل کند. تانک‌ها از مهم‌ترین ابزارهای مورد استفاده در میدان‌های نبرد هستند؛ تجهیزاتی که می‌توان گفت مهم‌ترین نقش در مقابله با دشمنان را دارند. داشتن تانک‌ها خود مزیت راهبردی محسوب می‌شود، اما مهم‌تر از آن توانایی نقل و انتقال آن‌ها در کمترین زمان است.

باید برای نقل و انتقال سریع از خودروهایی استفاده کرد که تانک‌بر نام دارند.کشورمان چندین سال است که در این حوزه به خودکفایی رسیده و صنایع شهید زرهرن نیروی زمینی ارتش چندین سال است که این خودروها را تولید می‌کند. 

در ادامه با دو خانواده خودروهای تانک‌بر کیان و تریلرهای سلیمان آشنا می‌شوید.

تانک‌بر کیان؛ نخستین محصول بومی نزاجا

کیان ۷۰۰

۱۹ آبان ۹۸ بود که خودروی کیان ۷۰۰ با حضور سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و سرلشکر موسوی فرمانده کل ارتش در صنایع شهید زرهرن نیروی زمینی ارتش رونمایی شد. این خودروی تانک‌بر با قدرت  ۷۰۰ اسب بخار و قدرت کشندگی ۲۰۰ تن می تواند دو دستگاه تانک هر کدام به وزن ۶۰ تن بر روی کفی فوق سنگین «سلیمان ۳» را دارد. 

وزن تانک‌بر کیان۷۰۰؛ ۱۷ هزار و ۷۰۰ کیلوگرم بوده و تعداد محور‌های آن ۱+۳ و ۱۲ دنده است.

نمونه این تانک‌بر در منطقه غرب آسیا ساخته نشده و تنها نمونه مشابه این خودرو را شرکت اوشکوش در آمریکا طراحی و ساخته است. اما یک تفاوت اصلی در اینجا به چشم می‌خورد؛ تانک‌بر کیان ۷۰۰ دو دستگاه تانک را حمل می‌کند در حالی که تانک‌بر اشکوش آمریکایی فقط می‌تواند یک دستگاه تانک آبرامز را حمل کند. 

کیان ۶۰۰ و کیان X ۶۰۰

این خودرو‌ها دیگر نوع خودرو‌های تانک‌بر نیروی زمینی ارتش هستند. این خودرو‌ها را باید نمونه ارتقاء یافته و بهینه‌سازی شده خودرو‌های کیان ۵۰۰ دانست. طبق اعلام برخی، این خودرو‌ها از یک موتور ۶ لیتری شش سیلندر با ۶۱۰ اسب بخار قدرت استفاده و ۲۸۰۰ نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کند. روی کامیون کیان X ۶۰۰ گیربکس ۶ دنده هماهنگ‌شده با این موتور نصب شده است.

شکل و نحوه طراحی گیربکس، موتور و محوربندی کیان X ۶۰۰ نشان از طراحی خودرویی قوی تاکتیکی دارد که برای ماموریت‌های ویژه در موقعیت‌های سخت و ناهموار تولید شده است.

کیان ۵۰۰

نسل اول خانواده خودروهای تانک‌بر کیان را باید کیان ۵۰۰ دانست که ١٨ بهمن ٩٧ با حضور امیر سرتیپ حیدری فرمانده نیروی زمینی رونمایی شد. 

توان موتور ۵۰۰ اسب بخاری، تعداد ۶ سیلندر، گیربکس ۱۶ سرعته با صفحه کلاچ دوبل، قدرت کشندگی ۲۰۰ تن و قدرت بارگیری ۶۰ تن، ظرفیت سوخت‌گیری ۹۰۰ لیتر و وینچ تانک کشی فوق سنگین دوقلو از دیگر ویژگی‌های این خودروست. 

سلیمان، یار کیان ایرانی در مقابل دشمن

سلیمان دیگر محصول صنایع شهید زرهرن نیروی زمینی ارتش است که در ادامه با ٣ نوع آن آشنا می‌شویم. در واقع این تریلرها هستند که تانک‌ها و سایر قوای زرهی بر روی آن‌ها سوار شده و توسط خودروهای کیان حمل می‌شوند. 

«تانک‌بر سلیمان ۱» استفاده برای یک تانک و دو نفربر

«تانک‌بر سلیمان ۲» استفاده برای دو نفربر یا دو تانک اسکورپیون

تانک‌بر سلیمان ۳: دو تانک فوق سنگین روی هم به وزن ۶۰ تن

 

منبع: الف

کلیدواژه: نیروی زمینی ارتش تانک بر کیان خودرو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۰۵۲۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقامتگاه مدیرعامل کارخانه مشهور اسلحه‌سازی آلمان به آتش کشیده شد!

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، آتش‌افروزان در اعتراض به تامین سلاح از آلمان به اوکراین، اقامتگاه تابستانی «آرمین پاپرگِر» مدیرعامل کارخانه اسلحه‌سازی «راین‌متال» آلمان را به آتش کشیدند.

به نوشته رسانه‌های محلی «افراطیون چپ‌» مسئولیت این آتش‌سوزی را به عهده گرفته‌اند. کارخانه «راین‌متال» از آغاز جنگ اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، تاکنون برای ارتش کی‌یف ادوات جنگی همچون تانک‌های «لئوپارد» فراهم کرده است. دولت آلمان ماه گذشته به این کارخانه سفارش داد تا ۲۰ دستگاه زره‌پوش پیاده‌نظام «ماردِر» برای ارتش اوکراین تولید کند. این حمله که مشخصاً آتش‌افروزی بوده است، در روستای «هرمانسبورگ» واقع در شمالی غربی آلمان رخ داد.

پیامی منتسب به گروهی که مسئولیت این حمله را برعهده گرفته، در پلتفرم «ایندی‌مدیا» (شبکه آزاد انتشار اطلاعات وابسته به فعالان خبر) منتشر شده که در آن آمده است: راین‌متال انواع مختلف تانک به همراه سایر مهمات که حالا با قیمت و سودی گزاف، آماده فروش به اوکراین هستند را احتکار کرده است. راین‌متال نه تنها در کشور بلکه خارج از کشور هم نقشه می‌کشد، تولید می‌کند و آدم می‌کشد.»

معترضان چپ‌گرا در آلمان، در سال ۲۰۲۰ اعتراضاتی را بیرون از ملک پاپرگِر برگزار و تجارت راین‌متال را محکوم کردند.

کد خبر 6094291

دیگر خبرها

  • تصاویر تجهیزات چهارده کشور در روسیه
  • حمدان: حمله زمینی به رفح موجب توقف مذاکرات خواهد شد
  • اقامتگاه مدیرعامل کارخانه مشهور اسلحه‌سازی آلمان به آتش کشیده شد!
  • کشته شدن ۲ سرباز رژیم صهیونیستی در حمله خودی
  • خرس روسی زخمی کاملا به ایران وابسته شده است!
  • دیدار فرمانده گروه ۹۹ پدافند هوایی نیروی زمینی ارتش با خانواده جانباز متوفی اکبری خندابی
  • حزب‌الله لبنان نظامیان صهیونیست و یک تانک مرکاوا را هدف قرار داد
  • سه میلیارد دلار اعتبار برای اجرای طرح انسداد مرزهای شرقی
  • آغاز طرح انسداد مرز‌های شرقی کشور
  • طرح انسداد مرزهای شرقی کشور آغاز شد